Årets första förlust men det finns mycket att ta med sig

20.06.2021

Igår så spelades det åter igen en träningsmatch. Denna gången mot duktiga Hovås/Billdal

Hovås/Billdal är ett bra lag. Riktigt bra lag. Så detta skulle bli en fin värdemätare mot tufft motstånd. Första halvlek drar igång och det sätts full rulle från start. Hemmalaget öser på med långa fina bollar ut mot sina vindsnabba yttrar. Men då vi i de lägena är i rätt positioner så löste våran backlinje tillsammans med en snabbfotad målvakt i Wilma detta på bästa sätt och de kom aldrig till de riktigt farliga lägena.

Försvarsmässigt i första halvlek var vi klanderfria. Det var i uppspelsfasen det var lite tuffare. Tycker mig se ett riktigt lugn i backlinjen med bollen men då Hovås stängde av vårat mittfält på ett bra sätt så var det några ggr de vann bollen i vårat uppspel och det gav ju många farliga kontringstillfällen. När våra uppspel satt så tycker jag att vi ändå såg vassa ut. Tex så försökte vi utnyttja vårat egna kantspel och verkligen hålla bollen inom laget osv.

Första halvlek slutade 0-0 och den var i stort sett den bästa vi gjort under dessa träningsmatcher enligt mig.

Andra halvlek drar igång och Hovås startar även den bäst. När de efter ett snabbt anfall får sitt första mål så känns det lite som att de tar över mer och mer. Vi kämpar och sliter och gör en del byten men kommer inte riktigt till i sista delen av planen. Det gör däremot hemmalaget som rätt så snabbt gör både 2 och 3-0.

Ett stort plus till tjejerna är att de aldrig slutar försöka spela sitt spel trots 3-0 underläge.

Och det ger utdelning. Vi pressar på riktigt bra i slutet utav matchen och efter en fin framspelning utav Moa Bergvall till Michaela de Feo som inget misstag gör utan får in bollen i nätet bakom en storspelande hemmamålvakt så står det 3-1.

Matchen slutar med seger för Hovås/Billdal med 3-1 men tycker att matchen över hela 90 minuter är jämnare än vad siffrorna utger den för. Positiva saker att ta med sig efter denna match är att vi aldrig ger upp. Sliter som djur i värmen. Det plus att vi aldrig slutar försöka spela vårat spel. Lätt hänt att man börjar mata långbollar men det gör inte vi utan vi kör vidare på våran spelide. Bra där. Extra kul att se lite hemvändare över sommaren.

Nu är det snart seriepremiär men innan dess så är det en träningsmatch till. Tisdagen den 29e så spelar vi borta mot Torslanda IK. Vi ses väl där?