Grym laginsats, drömmål och 3 poäng

08.08.2021

Igår så var det match och jag var som vanligt på plats. Och vilken match man fick bevittna.

Igår kl 17 så var det avspark i matchen Eriksberg vs Ytterby på Rosenhill IP. Två bra lag som vill vara med och fajtas i toppen. Detta var en match på förhand som skulle bli tuff att ta 3 poäng i. Och det blev en tuff match också. Men vilken match vi gör.

Jag kom tidigt till Rosenhill. Ca 50 minuter före matchen skulle starta. Fick som vanligt ett trevlig mottagande av den lite nervösa Pinnen och den som alltid lugna HC. HC hade litet möte med dagens bollflickor ( F08 ) och förberedde de på allt. Medans jag satt och ställde in kameran så kom JB förbi och vi sa att spelar vi som vi kan så vinner vi med 3-1. Vi kanske skulle ta och starta en tipsliga för tippa verkar vi vara bra på .

Då var det dax för avspark.

Ytterby börjar matchen med boll. Och man märker direkt att det är ett passningssäkert lag som gillar bolla runt bollen i de olika lagdelarna. Vi spelar dock ett bra presspel och när klockan står på 9 spelade minuter så stressar vi fram ett misstag och den som alltid på hugget där framme Michaela De Feo tar hand om bollen och gör 1-0. Det är nu 3 matcher i rad som vi gör mål innan matchuret står på 10.

Efter målet så tar Ytterby tag i taktpinnen helt och spelar en riktigt bra fotboll. Vi har lite bekymmer när vi själva har bollen och Ytterby är snabba med att ta den tillbaks. Dem pressar på och vill verkligen ha in kvitteringsmålet vilket också kommer. I matchminut 33 så får de ut en bra långboll på vänsterkanten som deras spelare ej gör bort sig med utan sätter snyggt 1-1 bakom en chanslös Wilma i mål. Vi sliter på i resten utav halvleken och den slutar 1-1.

Tidiga mål, nu är vi där igen. 6 minuter in i andra halvlek så gör Michaela sitt andra för dagen. Hon är verkligen i ett målstinn nu. Snittar väl över 2 per match. Mycket pga av att hon är i en riktig målskytt och i grym form och springer och sliter på allt där framme men även för att hon får grym hjälp hela vägen från Wilma i bak till hennes medspelare där fram. Alla spelar verkligen för klubbmärket och för varandra och då kommer framgångarna på löpande band.

2-1 och återigen så sätter Ytterby fart för att kvittera. De springer massor och håller hög fart på sitt passningsspel men vi springer ännu mer och håller dem utanför målet. Sen när Wilma Kajtner i mål gör en OTROLIG dubbelräddning på deras egentliga riktiga farlighet så började man känna vittring av att vi kommer fasen ej släppa in mer idag. Sen i den 85e matchminuten så kommer det avgörande målet. Och vilket mål sen.

Jessica Sabel kämpar till sig en boll 7-8 m utanför Ytterbys straffområde och klappar till. Hon får till en sådan där träff som ej känns i foten. Man känner ej ens att man träffar bollen utan den bara drar iväg. Bollen går i en perfekt båge med lite överskruv som går över deras målvakt och sitter ribba in. Årets mål redan i andra omgången? Mycket möjligt. Sjukt vackert mål.

När slutsignalen ljuder så blir det fullt firande. Glädjetjut, kramar och hurrande. 3 underbara poäng in på kontot och nu har vi 6 utav 6 möjliga.

Nu kommer jag att åka iväg på en liten minisemester i 10 dagar så kommer att missa nästa match tyvärr. Men den får Pinnen fota istället :) Jag kommer dock såklart ha koll på er och vi ses när jag kommer tillbaks.

Vill även skriva ett jättestort Grattis till Christopher och Emma som i dagarna även blev föräldrar. Vilken liten goding ni fått <3

Nästa match är kl 14 lördagen den 14e. Hoppas ni alla tar er dit och hejar fram detta lag då till 3 nya fina poäng.