Målfyrverkeri framåt, hållen nolla bakåt och 3 fina poäng.

12.09.2021

Som jag skrev i förra inlägget så gäller ju att om vill man se många mål så ska man ta sig till Rosenhill IP. Samma gällde ju denna gång. Men denna gången så small det bara åt ena hållet.

När man såg alla under uppvärmningen så var ALLA extra taggade. Denna matchen ska bara vinnas. Då jag ej haft tiden att besöka några träningar på sista tiden så blev man ju dock förvånad över två saker. Var befann sig Wilma Kajtner och varför hör man ej Thea Hammarqvists vanliga peppande ekandes över uppvärmningen?

Jo ser ni att det visade sig att Wilma var skadad och att Thea hade på sig den röda målvaktströjan. Så då fick man ju kika lite extra bort mot målet där Henrik värmde Thea, och hon verkade vara precis som alltid. Glad, snackig och peppad på att matchen ska blåsas igång. Och man såg ju att detta ej var första gången hon hade på sig ett par målvaktshandskar. Detta skulle gå hur fint som helst även om man såklart hade föredragit att haft Wilma där och Thea på backsidan.

När matchen blåstes igång så var det full rulle på alla ben direkt. Och som brukligt när vi kör på direkt så är vi målfarliga och har vid flera tillfällen gjort mål i de första 5 minuterna. Denna gången så tog det lite längre tid än så. Men i den 8e matchminuten så knoppar Jessica Sabel in ett riktigt snyggt mål på ett grymt inlägg. Sen gick det snabbt. Endast 2 minuter senare så får Amanda Johansson in bollen i nätet efter en snygg framspelning utav Linnea Ocampo. Efter ytterligare 7 minuter så spelar Michaela de Feo fram Hanna Holmqvist som gör 3-0. Bra start på denna matchen med andra ord. Innan det blåses av för halvlek så sätter även Michaela en straff till 4-0.

Andra halvlek drar igång och innan det har gått 10 minuter av den så har Elma Oijens Sjölin gjort både 5 och 6-0. Vi skulle med andra ord inte slappna av och vara bekväma utan skulle mata på. Jag Gillar den inställningen.

Tio minuter till och det står nu 8-0 efter snygga mål utav Amanda Johansson och Ellen Green. Vi fortsätter att mata på framåt hela matchen men det blir inga fler mål. Fotbollsgudarna tyckte väl att det räckte för dagen även om vi spelar mycket bra och har fler chanser till fler mål.

Vi gör under andra halvlek många byten och alla går in och gör ett kanonjobb. Många unga duktiga tjejer i detta laget som verkligen visar framfötterna. Bra gjort alla.

Hur gick det för Thea i målet då? Jo hon höll ju då nollan och gjorde det övertygande. Visst så fanns där saker som behöver jobbas på men överlag så går hon in och gör en kanonmatch. Inte lätt att få hoppa in så som hon fick göra och i en match där det kommer lite mindre antal chanser så är det lätt att bli lite ofokuserad. Men det hände dock ej här utan hon spelar ut hela matchen igenom. En extra stjärna till dig.

Nu på fredag så kommer det att bli tuffare. Vi möter ett riktigt starkt BK Häcken på vackra Bravida Arena. Men vi är ett lika starkt lag och det kommer bli ett riktigt häftigt Hisingsderby som du bara inte får missa. 19.30 är det avspark och jag kommer såklart vara på plats. Vi ses på Bravida.