Vi stryker första, tar med oss andra och ser fram emot nästa

01.09.2021

I lördags så var det Hisingsderby på Rosenhill IP mot Hisings Backa FC. En match som skulle visa sig bli riktigt klurig.

Som vanligt när man tagit stegen upp i trappan till Hillen så möts man av känslan av hur mycket man trivs där. Hur det känns som ett andra hem. Underbart. Sen när man kommer in i klubbhuset och möts av Ullis underbara mackor, ja då ÄR man hemma.

Klockan blir 14 och domaren blåser igång matchen. Första halvlek är en halvlek vi tar och glömmer så vi drar helt enkelt ett streck här och går vidare till den andra. --------  0-2 är halvtidsresultatet.

I pausen inför den andra halvlek så måste tränarna Christopher och Henrik verkligen sagt rätt ord för ut kommer det ett helt annat Eriksberg. Vi startar andra i ett hiskeligt tempo. Sätter hög press och snabbt passningsspel. Det tar inte många minuter innan Amanda Johansson spelar fram Michaela de Feo som trycker in reduceringen till 1-2.

Ännu mera energi kommer ju in såklart efter det målet. Alla springer lite extra, passar lite snabbare och kämpar ännu hårdare. Vi skapar mycket chanser men får inte in bollen i den farligaste ytan framför mål utan stoppas ofta strax innan dess.

I den 62a matchminuter så sliter sig Michaela loss och forcerar in bollen bakom bortalagets målvakt. Starkt gjort då hon blir både fasthållen och nästintill kapad. 2-2.

Nu trummar vi på i full fart samtidigt som HBFC spelare och ledare blir mer och mer grinigare. 2 gula kort delas förövrigt ut till bänken hos bortalaget. Vad som sas hörde jag ej men bra att man tar tag i det från domarsidan. Något man däremot tyvärr missar är solklara knuffar i ryggar och fasthållningar. En solklar tex som om domaren sett det så hade det varit straff till Eriksberg när Jessica Sabel blir totalt nerdragen. Tyvärr dock sådant som händer ibland. Finns ju ej VAR att tillgå här.

Sista 15 är tunga. Vi tappar lite fart samtidigt som HBFC sliter sig till att ej släppa in fler mål. Hela deras backlinje är helt slutkörda så med lite mer aggressivitet så hade vi allt kunnat få in ett till. Men nu så blev det ej så och båda lagen delar på poängen.

Tidigare nämnda Jessica Sabel får efter matchen åka till sjukhuset för att se över hennes sargade fot men som tur är så berättade hon att läkaren sa att det ej var så farligt som det såg ut att vara och att hon snart är tillbaks igen. Skönt att höra.

Nu på lördag så är det match igen. Det är en "bortamatch" som spelas på Rosenhill IP mot IK Zenith. Även den har avsparkstid kl 14. Så dra på dig din blåaste tröja och ta dig till Hillen på lördag så ses vi på plats. För nu ska det hejas fram en 3poängare igen.