Vill man se snygga och många mål, då går man till Rosenhill.

09.09.2021

Nu är det ju ett tag sedan matchen spelades, men haft fullt upp och ej riktigt hunnit med att skriva om den. Men den som väntar på något gott...

Börjar som vanligt med att tacka för gästvänligheten. Alltid lika välkomnande när man går trapporna upp till Hillen. Glada ansiktet vart man än vänder sig. Jag hälsar glatt och sätter mig för att kika på uppvämningen.

Båda lagen verkar riktigt taggade under värmningen och man ser direkt att detta kommer att bli en match som drar igång direkt vid första sekund. Och som den gjorde.

Både vi och Zenith startar i ett rasande tempo. Det är en riktigt berg och dalbanefärd där båda lagen springer mycket och snabbt och skapar farliga lägen. Tex så får Wilma i mål göra en riktig klassräddning på ett friläge.

I den 25e matchminuten så får Zenith tag i bollen strax utanför vårat straffområde och tar tillvara på tillfället och slår in 0-1. Men detta var bara början på ett riktigt målfyrverkeri.

Ca 4 minuter senare så får Hanna Honken Holmqvist en riktigt fin boll utav Michaela de Feo som hon snyggt gör 1-1 på. 10 minuter senare så är det ombytta roller då Honken spelar fram Michaela som sätter 2-1. Riktigt bra samarbeta i anfallet de två mellan. Honken som normalt sett spelar mittback är i denna match framflyttad i anfallet. Och hur bra är hon inte där uppe då?

I slutet utav första halvlek så släpper vi lite på skärpan och släpper in två onödiga mål. Sånt som ibland händer och bara ta lärdom utav detta att aldrig slappna av förrän det är vila. Så i halvlek så leder bortalaget med 2-3 i en fartfylld och riktigt kul match att se på.

Vi brukar starta halvlekarna riktigt bra och ofta gör vi mål då. Så även i denna andra hl. 5 minuter in i andra så får Julia Alsvik på ett riktigt Super-Mac skott, vi som växte upp med tidningen Buster vet vad jag menar, som fick hela målställningen att gunga. På returen så var Honken snabbt framme och satte 3-3.

Matchen böljar fram och tillbaks ett tag och båda lagen är farliga. Dock sista 15 så tar Zenith faktiskt helt över och utan storspelandes Wilma i mål och ett vilt kämpandes försvarande lag så hade det blivit fler mål. Men 6st fick räcka och matchen slutar med en delad pott.

Nästa match är mot Vallens IF på hemmaplan. Ett lag som kämpar på i botten av tabellen. Men inga poäng är inne på kontot innan man har spelat om dem så den matchen måste vi gå in i med full respekt och full koncentration. Gör vi det så kan det gå hur bra som helst.